Aflevering 1: The Invisible Wound

Een reeks van wapen geweld in een voorstad van Sydney bereikt nu ook een politiek leider door de moord op Todd Wilson op Australia Day. Als reactie op de publieke druk wordt er haastig een Royal commissie opgericht die dit moet onderzoeken en aanbevelingen moet doen. Janet King wordt gekozen als hoofd van deze commissie.

Janet en haar team zijn ervan overtuigd dat met het oplossen van de moord op Todd Wilson ze zullen ontdekken hoe de wapens geïmporteerd worden en vervolgens door NSW verspreid worden. Met een getuige die de schutter niet gezien heeft, en vreemde onderzoeksresultaten op de kogel, is een beste verdachte een drugsdealer, George Healy, die een ongeluk is ontvlucht welke plaatsvond 3 minuten na de schietpartij – de timing te toevallig om te negeren.

Ondertussen is Janet een verhoor aan het afronden van een onderzoek naar de zelfmoord van een Korporaal met PTSD. Tijdens haar ondervraging met Majoor Simon Hamilton, de man die verdacht wordt die de Korporaal het laatste zetje tot de zelfmoord gegeven te hebben, laat Janet het gebeuren om te veel emotie toe te laten.

Niet in staat om George te vinden, loopt de Royal Commissie vast…tot ze ontdekken dat de getuigen, een vriend van Wilson, Keisha Wilson, een bebloede tas met daarin $322.000 in haar huis verborgen heeft. Keisha wordt gevolgd, in de hoop dat als ze dit goed spelen Keisha ze uiteindelijk naar de schutter zal brengen. Tastbaar vooruitgang wordt gemaakt doordat George gelokaliseerd en gearresteerd wordt.

Maar wanneer Janet een bezoek brengt aan de rouwende familie van Todd heeft ze er niet bij stil gestaan dat ze haar eigen leven in gevaar brengt.