Deel 1

Mark ‘Chopper’ Read verkreeg een reputatie als 1 van de meest gemene mannen in de criminele geschiedenis van Australië. En nu heeft hij zijn criminele leven achter zich gelaten…soort van. Waar hij claimt op het rechte pad te zijn, verdiend hij nu zijn geld door verhalen te vertellen over zijn leven als crimineel, zowel als schrijver als stand-up comedian. Hierbij wordt hij geconfronteerd met de zonden uit zijn verleden, vooral als het komt op zijn relatie met biker Sydney Collins.

Na zijn vrijlating uit Pentridge gevangenis in 1991, beloofd Chopper aan Margaret, zijn jeugdliefde nu vriendin, dat hij het rechte pad op gaat. Hij beloofd de legende Chopper achter zich te laten en zich te concentreren op gewoon Mark. Ze vluchten vanuit Melbourne naar Tasmanië om bij Chopper zijn vader, Keith, te gaan wonen en een nieuw leven te beginnen. Hoewel met Melbourne gangster Alphonse Gangitano tegen zich, proberen de Tasmaanse bikers hem in een bikers oorlog te betrekken, steeds opnieuw verzoek om hem in te huren als seriemoordenaar en zijn vader de predikt om zijn criminele carriere voort te zetten, moet Chopper inzien dat hoewel hij dat leven achter zich heeft gelaten, dat leven hem nog niet loslaat.

Dit escaleert wanneer Sydney Collins hem een uitnodiging stuurt voor diens bruiloft, echter onder 1 voorwaarde…..dat Chopper hem $8.000 betaald. Het is niet zozeer een uitnodiging, maar een opdracht. Chopper weigert, maar hoe kan hij dealen met een crimineel zoals Syd en zijn belofte aan Margaret houden? Kort daarna wordt Syd neergeschoten en wordt Chopper aangehouden en aangeklaagd, maar Chopper zweert onschuldig te zijn.