The Strip

De Australische Gold Coast, een meer dan 100 kilometer lange kuststrook van parelwit zand met langs de ene kant een helderblauwe zee en langs de andere kant een regenwoud, lijkt wel het paradijs op aarde. Maar iedereen wil een stukje van dit paradijs, ook de criminelen…

Een wildgroei van wolkenkrabbers, casino’s, nachtclubs en zelfs kampeerterreinen is ontstaan aan de rand van het strand en zorgt voor een indrukwekkende skyline. De verleiding van een rijkelijke en paradijselijke levenstijl lokte de rijken, de begerigen, maar de schurken hier naar toe. Zowat alle soorten volken –  modellen, filmproducers, gezinnen, sjeiks, maffia –  leven hier samen.

In deze Australische misdaadreeks krijgen we de duistere kant van dit anders zo zonnige paradijs te zien. De schitterende kuststrook en vooral “The Strip”, het bewoonde gedeelte van de Gold cOast, wordt bewaakt door de kleine elite detective groep, Main Beach CIB, onder leiding van Inspecteur Max Nelson. Detective Francis Tully, is een lokale agente die alles afweet van de kuststrook en haar inwoners. Haar partner Jack Cross, een stoere agent uit het zuiden, het net het team vervoegd. Cross en Tully worden bijgestaan door agente Jessica McKay, forensisch onderzoekster, en “rookie” en rokkenjager Tony Moretti.

Het misdaadbestrijdingsteam Main Beach CIB strijdt elke dag weer tegen de Russische Maffia, Libanese gansters en andere obscure types die de idyllische badplaats ’s nachts overnemen.