Fire

Vuur is de motivatie, de vijand en het leven van het peleton –  van het bestrijden van een vuurzee in een verlaten magazijn, chemische lekkages en ontploffingen welke dreigt de hele stad te overspoelen, tot zelfs de druk van een onderzoek van de Arson Squad.

Fire is niet alleen over vuur. Het gaat over iets vluchtigs en primair als kameraadschap. Voor de mannen van de South East kazerne, is het zijn van kameraden hun levenswijze., het is deel van het zijn van een brandweerman. Het komt zelfs voor familie. De 7 mannen van de South East kazerne hebben elkaars vriendschap en vertrouwen gewonnen als gevolg van de vele gevechten tegen de vlammen. Iedere nieuwe recruut van de South East kazerne ondergaat een moeilijk begin in het verdienen van dat respect…..helemaal wanneer die nieuwe recruut een vrouw is!

Wanneer het 1000 graden is en iedereen naar buiten rent….zijn zij degene die naar binnen rennen. Één verkeerde inschatting, één moment van twijfel, één seconde van angst kan een leven kosten –  het leven van een mede-brandweerman.